Detoxing och littsem

Jag har tänkt lite grann nu. Man blir lixom inte yngre nu och kroppen får stå ut med mycket så jag har kommit på att jag ska detoxa. Man ska hålla på att äta vissa saker för att få ut giftet i kroppen under 10 dagar. Har aldrig haft problem med min kropp eller figur under alla mina år, men det har blivigt lite väl mycket kaffe och godis i Willforss lägenheten och mindre motion.
Så jag började mitt nya detoxing liv i morse med att ta med vatten till skolan istället för en termos kaffe. Köpte frukt istället för godis i kafeterian. Tänkte att detta kunde vara bra.
Sen var det något som gick fel där, nånstans efter lunch. Efter jag och mamma kollat runt på DUKA ihopp om att göra av med 400 kr på något, men hittade inget som föll mig i smak så det får vi skjuta upp. Lämnade mamma för att gå och handla mjölk och åka hem.
Men där på vägen till ICA så va det Godis affären som pratade med mig, KOM STINA DU HAR ÖVERLEVT TENTAN OCH KAN TRÖSTÄTA LIIIIITE GODIS!!! Så vips va jag där inne Kom på mig själv i kön men en påse godis som jag inte skulle ha alls. Jag som vart lite duktigt idag å allt sitter just nu o frossar godis. Konstaterar att jag är en människa med väldigt lite karaktär, snarare ingen alls. Inte bättre blir det då det ska blir utgång med en tjejkompis ikväll och fira att denna tenta är över.
Vi fårbörja om på måndag igen.Ska ha matte prov då så jag förösker att glömma måndag Kollade på vår litteratur lista idag. Många böcker med många sidor med. Hya!! Ny kurs ännu värre än denna.

Ni som läst mina inlägg vet att min litteratur seminarium varit borta. Fick ett mail igår att jag har fått kopior på dem som ligger på Studentexpeditionen. Gick förbi och frågade, det tog ett tag att hitta dem. Undrade om de va borta igen.Förra gången höll jag på att flyga över disken för att jag vart så upprörd.Efter att ha mailat till nästan varje Prefekt på högskola så fick jag den. Fick tillbaka 3 st. Vara av 1 fick jag G på de 2 andra ska jag göra lite små rättningar på ingen fara alls. Blev glad trodde det skulle vara sämre än va det var.
Rättade vår tenta idag också, den om jag kuggade igår. Hade rätt bra poäng ändå fast jag inte läst alls så mycket på den. Så jag kommer nog fixa den med. Livet är inte så hemskt ändå, fast det kan känns så ibland.
Kom hem förut och vad ser jag ligger på golvet om inte min f.d. brödpåse. Canyo har som vanligt varit uppe på diskbänken och fått tag i påsen, haft kalas med den inte ens smulorna va kvar, det ni!
Hon döljer sina spår väl.
Nytt på längenhets fronten?... Nja inte så mycket mer än att min hyresvärd ska kolla igenom pappret på de som var intrsserade av den i helgen så kanske kanske så blir jag av med den nästa månad.
Nä gott folk. Duschen nu sen fixa lite sen öla. Detoxingen får vänta ett tag till.


Glad

Måste ju berätta en rolig sak som hände idag. Har ju vart lite folk här o kollat min lägenhet idag. Ni som känner mig vet att ajg ahr åldersmoja, HATAR att flylla år och se hur åren flyger i väg och man kommer ingenstans i livet.
Fyllde ju år för inte så länge sedan hela 27 år. USCH och FY! Känner mig inte ens som 27. Hur ska man vara när man är 27? Ska man vara i mitten av sin karriär och ha barn o hus osv, eller?
Jag har ju inte på långa vägar det, en pojkvän snart sambo med ett reservbarn. Nöjd med det. Men känner mig inte alls vuxen. Så Idag så kom denna tjej hit efter ltie tjatter om lägenheten och livet. Så frågar hon hur gammal jag var...!?
27.... hon trodde inte på mig. Sa att jag såg ut som 24 eller nåt. Blev glad, jag ser inte gammal o skruttig ut. Tjoho hon gjorde min dag.
Tenta i morgon känns som jag skiter idet nu hur det kommer gå. Går det så går det annars så få jag göra om.

Onsdag morgon

Onsdag o solen lyser  ute, Den väckte mig i morse halv 6 eller nåt sånt där.
Problemet när man är  är att man vänjer sig att vara med den andra personen. Har skit svårt att sova om nätterna när jag kommer hem ensam. Ine ens  att krama Canyo hjälper. Vi åkte hem igår, funderade på att läman henne där nere för jag kommer nog snart sätta mig på tåget igen. Eller så kommer han upp hit.
Lagt ut min ilen har lägenhet på blocket. och mobilen har gått varm. Trodde jag inte då vår ekonomiska situation i världen ser ut som den gör just nu. Men de är klart folk måste väl bo nånstans.Glad är jag i  alla fall, ju mer som ringer desstubättre för mig, då hyresvärden har folk att välja mellan.
Igår vat en helt knäpp och strulig dag. Ofta jag har dem nu känner jag. Bokade biljet i måndags först kostade tåget 333 när jag kollade. Men skulle ha med återbetalningsskydd, så ajg fick göra om allt igen och då kostade biljetten helt plötsligt 293. Ok den tar vi.
Bokade den och betalade.
Igår kollade jag mailet men bokningsnummret och insåg till min förskräckelse att jag bokat fel. Detta var kl 15 och mitt tåg gick 18. Så jag hade tid att fixa detta. Borås-Malmö stod det på biljetten. Va ju helt fel väg. Så Ringde till SJ (kom fram snabbt för en gång skull) och det fanns ett tåg 1808 och hon kunnde fixa en ny biljett till mig och jag fick pengarna tillbaka. Det svåra nu va ju att det va den 24 igår o alla vet att man inte har fett med pengar just då. Så en biljett för 330 kr had jag inte täckning för. Så jag fick be om att återkomma lite senare då jag fixat pengar. Hon lovade på SJ att ringa tillbaka om en timma. Kl 4. Så ringde hon och jag bokade biljett. Som nu kostade 380 istället. Jag hade hört fel på priset. Ajdå täckning på kortet 350.
Frågade om det fanns nåt annat tåg coh det gjorde det kl 1708. Om en timma. Stressigt. Packa ihop alla saker o hund. Rusa till Dagis för att hämta N och sen ta bussen ner till stationen, F och N skulle följa med. I min stress höll jag på att glömma nycklar hem. Shit om det hade hänt. Tack F för att du påminnde mig.
Till dagis och N skulle dryga sig och vill gå hem istället. (tur att jag inte är mamma, hade dagligen fått utbrott då), Hanskulle promt hålla i Canyos koppel, Förklarade att det inte gick för att han då skulle åka i backen. Stor tjöt, ok gav mig o mkt riktigt N for i backen  Canyos as glad.
Stressade ner till stationen, kände blodskret va på botten, I med mat , Burger King. Åt, mätt o glad igen. Såg att jag hade gott om tid på mig nu hela 20 min. Pustade ut.
Satte mig på tåget i fel vagn dessutom, den delen skulle bara till Helsingborg. Vadrande fram i tåget genom alla vagnar. kännde blickar i nacken (Du har hund och får inte vara här dumma tjej) Hittade min plats till slut efter att ha gått säkert en km i tåget.
Fick åka baklänges. Inget pluggande inte,mår illa då.
Fick möte på vägen av andra tåg, mitt blev 15 min försenat. Anslutade tåg mot Borås gick 1955. Skulle vi hinna? Troligtvis inte.
Men lokföraren gasade på och vi hann precis med tåget hem. Hade fått vänta 2 timmar annars.
Slutsatsen av detta blir igen, SKÄRPNING STINA! Inte lätt att vara mig ibland. Men jag om hem ialla fall och jag fick jobbet i Lund dessutom som jag var på i Fredags.
Det bästa (nästan) med det jag jobbar med är kurserna. Man får god mat hela tiden och blir bortskämd med nybäddade sängar. Längtar till kursen börjar.
Nu ska jag visa min lägenhet för en tjej som kommer.

Malmö utställning

Upp tidigt i morse, F och N skulle inte med då de skulle hjälpa en vän med flytt som tidigare var bestämmt. De skulle möta upp mig där inne på mässan men det blev vattenläcka i huset så det blev inte så.
I stället fick jag ta bussen men hund bur o packning. Det gick hyffsat smärtfritt, Canyo är van att åka bus nu så hon sitter så snällt på golvet och charmar alla som går förbi.
Väl inne på maässa, kom ju rätt tidigt så det blev att vänta. Groupade med Pia och gänget. Smällde upp buren o in med Canyo, stosade runt och pratde hund med andra pisncher folk. Mycket kul.
Såg dock något som fick mig att tappa hakan, dobermann ägare som målade sin hund inna de skulle in i ringen. Japp målade på örronen men svart penna. Sen dessutom tejpade upp öronen så att de skulle se snyggare ut kuperade. Japp, helt knäppt. Sen kan man snacka om dubbelhandling inom dobermann ringen. Det var fotbollar o allt möjligt där.
Sanckade med Kattis om detta och undrade om pinscherägare oxå fick det. Lite tveksamt till detta.
Hur som helst. För rivendells gick det bra idag. Nick snyggingen blev BIR, grattis och Secret belv BIR och champion.
Hade hård konkurrens idag. Många kuperade hundar i tik klassen. Ställdes mot Vegas och där vet man att man kommer att åka. Hon är så fin. Men båda fick CK och gick vidare till tik finalen, alla som blev kvar efter bedömmningen var kuperade förutom Canyo, hon placerade sig som 4 btkl, Så jag vart nöjd, med tanke på konkurransen idag.
Carl med respektive mötte upp mig där inne mkt trevligt det med. Canyo blev så till sig av att se dem så hon kunnde inte hålla sig utan skuttade runt o hoppade. Något Husse Carl inte gillar.
Kritiken för idag blev:
Well balanced bitch with feminin expression, lovley head, exellent neck, exellent chest and forechest, correct top-and underline. she moves guite well, she is out of stifles, and has french front feet, her natural ears are carried in correctly.
Japp som sagt Canyo var inte i toppform idag. Liten tjockis allt. Men det gick ju hyffsat ändå. Nu blir det andra bullar för Snorpan och mer träning.


Panik och skrik men ett ljus

Ja jag har panik och ångest. FUCK. Det är nu man verkligen börjar ifrågasätta om jag gjort rätt eller inte. Har tenta nästa fredag och jag känner mig inte förberedd alls. Blä allt känns jobbigt och svårt nu. Vill inte längre. Böcker böcker böcker återigen. det tar lixom aldrig slut. Mycket osm händer runt omkring mig nu. La ut min lägenhet på blocket idag, bilden kommer snart den med. Flytta om ett tag planering planering. Möte med skolan och med mitt företag. Allt på olika dagar, Sen ska jag plugga däremellan dessutom träna Canyo Mars och april gå över snabbt som attan. Kan det vara Maj nu snälla.Allt måste klaffa nu precis på minuten annars rasar allt.
Men så ser jag på Snorpan som ligger här i soffan och bara sover så tryggt och gott. Ingen oro där inte. Kan vi byta liv en liten stund?
Vi var ute och gick en långis idag. Fick låna syrrasn bil och åkte ut till det gammla skjutområdet. Årets första vår dag, solen värmde och det fanns ingen snö. Himmlen blå, Canyo rusade fritt och hon njöt i fulla drag, sträckte ut ordentligt. Fick pinscherryck och fnös förnöjt. Älskade Snorpan. Så glad att jag har henne, vi har gått igenom mycket jag och hon tillsammans dessa åren. Jag gav ett löfte på nyår att vi ska lungna ner oss nu. Eller snare matte ska. Få en fast punkt i livet. Jag hoppas att jag är på godväg att hitta den nu.
Så om några månader så kommer allt se annorlunda ut igen. Jag hoppas till nått bättre. Det gäller att hålla ut.

Canyos bump e en godbit

Vi började på vår kurs igår. En lite förberedelse på vår agility. Fick ta bussen till klubben. Krångligt när man sålt bilen. Mycket meck men till slut kom vi fram. Fick gå en lång bit i snölask. Klubbestugan skymtade i horisonten och attans sugen på kaffe blev jag. Så väl framme så blev det en stor mugg kaffe till mig, jag mugg inte kopp. Dricker mitt kaffe i mugg med mjölk.
Kom ju rätt tidigt så jag satt där och drack mitt kaffe o kollade på folk. Helt plötsligt kom det fram en kille/gubbe (vart går gränsen? ) och frågade va jag hade för hund sa pinscher. Det hade ingen aning om vad det var för nåt och aldrig hade hört talas som det heller. hihi bruksfolk,
Så vi disskuterade lite grann om pinscher. Canyo som är lat av sig sov, och de som ska vara reserverade mot främlingar. Hon har nog missuppfattat detta.
Hur som helst, efter en stund så dimper folket in. Canyo vilar på golvet. Agility kanske inte var så bra ändå men en så slö vovve. Men men
Ut på den snöslaskiga appellplanen och trande lite dragning mot hindret. Canyo fattare precis vad som finns i glassburken. Vi fick välja en leksak med, Hon valde en pip, men den sket hon i sen.
Detta med dragning mot hindret no problemo.
Sen hade vi en övning där vi skulle se vad hunden föredrog, korv (eller som F säger kov. hihi) frolic pipen eller mig.
Vad tror ni n valde, frolic sen va hon snabb nog att ta korven sen mig pipen sket hon i.
Efter detta så hade vi namnlek. dvs där vi hade hundarna lösa o så kallade vi på dem, godbit  eller leksak ev kamptrasa när vi fick ögonkontakt.
Lätt som en plätt.
Följa handen övning, förutom att Canyo bet mig i fingrarna efter jakt på godis så gick detta bra.
Nästa station var att vi skulle platsa hunden gå fram en bit o leda hunden emd handen. Höger och vänster.
Detta var lite svårare för oss,Canyo har träna så mt lydnad nu så hon drar sig till vänster ALLTID. Problem med högersidan. Så detta får vi nog öva på massor. När denna övningen var över så kopplade jag Canyo för att gå till nästa station. Det var  nu det hände att en Stafford terrier flög på Snorpan o bet henne i baken. Hängde där och släppte inte. Höll på att få panik, Canyo kunnde inte nå för hon satt i koppel.Sparkade till den andra hunden ´men det hjälpte inte. Såg skit hemskt ut. Liv rädd blev jag med. Men vi fick till slut loss dem och jag gick i väg från planene med Canyo för att lugna mig och henne.
Kollade snabbt ignenom henne igne som blödde men hon hade lite ont och ömmande på bumpen . Gick ner till planen igen o körde den sista övningen som va slalom. Gick bra det med hon fattade att man skulle springa mellan pinnarna.
Såg att hon haltade lite grann.
Staffens ägare var ångerfull och skämmdes, men jag vart inte arg eller så bara smått rädd. Hon gav mig sitt nr i fall nått skulle hända.
På bussen hem så såg jag att hon blödde, var blod på golvet där vi satt. Stackras Snorpan!
Gjorde rent såret hemma, Som varytligt och ett litet ett sen kröp hon under täcket och sov. Så det var ingen fara med henne. 

På kvällen så gick jag och F ut och tog några öl o kollade melodifestivalen. Tck gode gud att inte Snälla snälla eller zelmerlöv eller emd vann. Då hade sverige verkligen skämmt ut sig. 
Operasångerksan (vad hon u heter) va bra och jag tror hon har en chans i världen sen. 
Under kvällens gång blev det lite mer öl och höll på att hamna i slagsmål. Inte bra alls. Dessa killar blir så trött på den. Säger man NEJ så är det ett jävla NEJ också, när de dessutom ser att jag är upptagen. Nä då blir man helt plötsligt äckliga killarnas egendom. Efter några timmar med dem efter sig så blir man rätt trött o jag kanske gick för långt då jag spottade efter honom (på golvet då) Då ska han på att bråka med F som i sin tur blir nerbruten på glvet av vakten, Men äckelkillen åkte ut. Vissa fattar segt. Är jag upptagen håll dig undan, SVÅRT!

i morse trodde jag att jag att jag skulle dö. Va så bakis, vaknade kl 7 med världen huvudvärk, Sen kunnde jag inte somna ingen förrän kl 9. Sov till 12 och fick rusa upp pga bakfyllan till toa. Fy va äckligt! Så mina dagar på krogen kommer inte att bli så många mer.
Sen skulle jag ha kalas idag, fyller ju år i morgon, Men kännde inte alls för detta, höll på att avblåsa allt. Men drog mig till mamma o genomförde det.
Fick reda på att jag ska vara barnvakt i morgon åt min systers barn. Hade helt glömt det.
Nu ska jag hur som helst kolla Beck o orkar inte skriva mer.
på återseende


inget blir som man tänkt sig

Ja jag skrev ett långt inlägg förut idag men det försvann. Så jag får väl skriva om.
Dagen började med att jag ringde till F som efter mycket om och men inte kunnde kom hit. Lite besviken blev jag då ajg hade köpt en biljett hit.
Men men då kunnde jag ju gå på kursen i morgon med Canyo. Bra alltid nåt. Det jobbiga var ju att jag och inte kunnde ses innan nästa torsdag iså fall då jag ändå åker ner. Dels för att jag ska på interjuv eller snarare byta ort inom företaget. Sen ska jag en sväng till Högskolan med på ett möte där. För att sedan träffa lite hund folk o sen på söndag ska jag på utställning. Och en vecka känns ganska lång tid när man är kär.
Men i samma sek som jag satt och skrev detta så ringde F och meddelar att han visst kommer hit. Så det blev att börja vika tvätt och städa. Tycker ju sånt är så trist. Så skulle jag på möte idag kl 4 men det sket sig med, Får ta det på måndag.
Va ute med Canyo en sväng idag och körde lite ID sök. Sånt är spänniande. Hon fixar det galant.  Lite problem att hitta pinnarna idag under snön men efter en sväng till med lite nogrannare arbete så gick det. Hon blir så stolt när hon hittat dem så hon tar ett varv runt mig för att visa hur duktig hon är.

Det blev ingen vår idag heller, jag som i helge såg vitsippor, sol och blå himmel. SUCK!
Vill ha sol nu!
Ringde till min bästaste tjejkompis, känt varande hur länge som helst. Vet allt om varandra. Snackar mest skit om allt som rör livet. Idag blev det samma snack som sist. Hennes x pojkvän. Han är inte klok. Trackaserar henne på jobbet osv. Skit kille. Finns gott om sånna där ute. Jag har gått på en och annan sån med.
Ska gå och sola en stund idag. Behöver värma upp mig lite. Rätt kallt. Usch gillar inte denna tiden på året alls.
Sen apoteket. Ev så ska vi på en realisefest ikväll. Ska bli kul. En kompis till mig ska släppa en skiva.
Nä nu bloggen ska jag ta bussen ner till stan och även hämta upp F kl 18.

Sol o våren kommer snart.

Uppdaterat 17:20

Stina är ibland lite väl förvirrad person. Ja ni som känner mig vet ju vad jag pratar om. Inte alla hästa är i hagen här inte.
Är inte först gång heller. Hade det vart så ,inga problem alls. Men shit Stinis skärp dig!
Det började så här för några veckor sedan:
Panik över ett litteratur seminarium inga böcker, rätt bra att ha dem på ett litt sem. Så funderade på att köpa boken. Kollade upp priset. Snor dyr natrurligtvis!
Jaha ok vad gör en fattig stundent nu. Jo man kopierar lite grann. Problem var ju att alla var ute på sina praktiker nu.
 Fick dock tag i en tjej i klassen. Eftersom vi bara skulle läsa ett kapitel var i våra grupper o hon skulle läsa ett annant än mig så fick jag kapitlet gratis. Ni fattar GRATIS!! tjoho glad stundent nu.
Texten handlade om matematik .Jätte trist men ok ett kapitel går att läsa o skriva om.
Lämnade in min text i TID denna gång. Hela 2 dagar före deadline. Ni förstår att jag var duktig.
Idag så skulle vi ha vårat seminarium. Problemet börjar här.
Min text o stödord ligger i F:s dator inte bra alls, 32 mil härifrån dessutom och han var inte hemma. Ok vad gör en Student nu då. Jo man tar texten men läst och skriver för hand ner stödord. Gick bra o jag kännde att jag hade kolla på texten.
Vandrar in i föreläsningssalen och sätter mig kollar på de andras texter lite och INSER....( hemskt nu) att jag har LÄST FEL BOK!!!
FUCK, Vad gör Stina virrpanna nu, Jo Snälla gruppen lånar ut sin bok till mig och tur som jag har ibland så är läraren försenad. Så tok läser o pennan glöder. Och ber en bön att jag ska klara detta.
Svetten kommer lackande i pannan, börjar bli nervös, läraren kommer in. Vet inte om jag ska vara tyst om det eller vara hederlig och säga som det är. Funderar allvarligt på att gå. Men min grupp höll mig kvar.
Så efter lite snack och genomgång och avbockning om vilka som är där. Så börjar det hela.
Ibland har jag sån flax så det inte finns, ME LIKE ALOT.
Sa till läraren efteråt som det var att jag har fått tag i fel bok och läst, hon uppskattade min ärlighet och sa att jag hade bra argument under littsem i alla fall så det va ok denna gång. PUHH!!
Lätt yr i huvudet vinglar jag därifrån och insåg att jag klart mig. Pappa plockar upp mig och vi åker och köper lite mat.
Det snöar ute nu det blev ingen vår i dag heller, det som började så bra. Ingen som vill ha en lgh i Borås omgående?


Vaknade kl 5 imorse  att Canyo min trogna vän, började kräkas. Hon låg då i sängen och hulkade. Kastade ner stackan på golvet. Hon kröp upp igen efter sin vomitering på golvet. Matte upp och städa.
Vaknade kl 8 igen Canyo kräks igen. Matte upp och städa.
Tänkte börja med tvätten men var för seg så jag rigde till F och snackade bort en stund i stället. Våra planer på att jag kommer hamna där ner börjar ta form. Allt blir så mycket bättre o lättare. Sen får jag pendla upp hit under veckorna för att fortsätta att plugga. 
Min hyresvärd höjde hyran med 500 kr. Inte bra för min stackars student ekonommi.

Det är sol ute idag och blå himmel det är man inte bortskämd med. Så efter jag har tagit itur med tvätten så blir det en lång sväng ute idag. Canyo behöver röra på sig, drygt en vecka kvar till utställningen i Malmö. 
För ett år sedan så blev Canyo SUCH där. Bästa födelsedagspressenten. 

Egnetligen sitter jag här nu för att jag inte orkar ta tag i mitt monster berg med tvätt, blä trist det är. 
F kommer hit i morgon och det ska bli kul.

Ni som undrar vart vår sida tog vägen, kan jag bara säga att det kommer en ny så småning om. Håller på att bygga den nu. 
Så lite uppdatering om vad som har hänt de senaste. 
Jag har börjat plugga till lärare nu. F har kommit in i vårat liv. Underbart. Ja ni som följt mig vet hur det har varit. Jag är så glad nu över detta. Känns så bra. Tack älskling!
Canyo trivs och mår bra. Hon är van att ha sin matte för sig själv. Det blev drastisk ändring på det då det på köpet kom en 2 åring med.
Så nu är det krig om vem som ska ha mest uppmärksamhet av de två.
Canyo kommer mycket snart att börja på agility det ska bli kul det med. Hon behöver det. Som sagt vi får se hur våra planer utvcklas här. Ev en flytt till pga för dyr hyra. Well well mycket är det nu o jag hör hur hjulen sakta börjar snurra igen.

Nä jag får väl ta tag i monsterberget tvätt nu




 

RSS 2.0