Vargjakten

Hur kan Ni låta döda detta underbara djur

Så har Staten kommit på en jätte bra idé igen. Vargjakt. Släpp ut 12.000 skjutgalna idioter i skogen för att endast få skjuta 27 st. Well! Hur många mer än jag tror att det kommer skjutas fler. För visst skulle väl det var varje jägares våta och kåta dröm att ha skjutit en varg. Sen ska man inte skylla massdödandet på jägarna utan Staten som kommit på nåt så urbota dumt. Vi har helt enkelt inte så många djur i vargbeståndet att vi kan skjuta av dem.
Sen så visst kan jag förstå dem som lever intill vargen. Som har gård och hus där vargstammen finns. Men bara för att gynna några stycken intressen så ska man få skjuta av!
Läste på Fb en kommentar som jag gillade. Citerar:

Om "medel-Svensson" ska ha ersättning från staten, typ Förnedringskassan, så tar det en eeevighet. Nu funderar undertecknad på hur staten lyckats hinna ge tillstånd/licens till >12000 kåta vargmördare? Det har nog fått "ganska" hög prioritet för att bli klara till den 2/1 2010. Hur mycket resurser och skattepengar kan ...det ha kostat? *funderar* ... *blir ARG* ... *nynnar på "staten och kapitalet"*

Detta är den största vargjakt i Sverige på 100år. 10% av vargstammen ska skjutas. Att sedan jakten saknar både lagligt och vetenskapligt stöd är ju bara vansinne.

Jakten ska ske i fem län; i Gävleborg ska 3 vargar skjutas, i Dalarna 9 vargar, i Värmland 9 vargar, i Örebro 3 vargar och i Västra Götaland 3 vargar.

Svenska Rovdjursföreningens kritik grundar sig främst på följande tre uppfattningar:

1. Lagliga skäl: Vi menar att vargjakt i den här skalan strider mot EUs naturvårdslagstiftning, som även gäller som lag i Sverige, varför vi nu kommer att anmäla jakten för prövning av EG-domstolen.

2. Opinionsmässiga skäl: Jakten är framdriven av en liten, högljudd och aggressiv antivarglobby som, utöver jägarorganisationerna, lyckats få med sig allt från kungen till regeringen, landshövdingar, LRF och Svenska Kennelklubben. Våra riksdagspolitiker har låtit sig påverkas av dessa grupper utan att ta hänsyn till att det finns ett starkt stöd i den allmänna opinionen för vargen i Sverige.

3. Vetenskapliga skäl: Vargstammen i Sverige är liten, instabil och sårbar och fortfarande i ett uppbyggnadsskede. Stammens framtid är långt ifrån säkrad och många svåra frågor återstår att lösa som t ex hur den ska få kontinuerlig kontakt på naturlig väg med finska artfränder, vilket krävs för stammens överlevnad på sikt.

– Det är för tidigt med den här sortens jakt i Sverige. Innan vargstammens långsiktiga överlevnad är säkrad kan inte jakt bedrivas. Sveriges förmåga att värna biologisk mångfald kan starkt ifrågasättas, säger Krister Persson, ordförande i Svenska Rovdjursföreningen.

Jakt på 27 vargar innebär en avskjutning på mer än tio procent av en akut hotad djurart, utan någon annan anledning än att regeringen svalt vargmotståndarnas argumentation att svenska folket inte skulle kunna samexistera med fler än 210 vargar!

– Sverige, som är ett av Europas största och mest glesbefolkade länder med stora skogsarealer och god tillgång på naturliga bytesdjur som älg, rådjur, bäver, vildsvin mm., har i själva verket en mycket gles vargstam i ett Europeiskt perspektiv, säger Ann Dahlerus, generalsekreterare i Svenska Rovdjursföreningen.

Undersökning visar att stödet för varg är starkt hos allmänheten. Även i de områden där vargen rör sig är 6 av 10 positiva till varg. Hatet mot varg är främst bland jägarna, men även där är 40% positivt till vargen. Men de som skriker mest blir hörda.
Bestämmelser har åsidosatts i jaktlagen och det kommer säkert att bli en överskjutning på varg tror jag.

 






 


Kommentarer
Postat av: Em

Nästa gång ger dom sig säkert på björn eller lodjur. Det finns ingen måtta på det.. Kan dom inte jaga stora råttor i städer istället, det hade i alla fall sett roligt ut ^^

2010-01-03 @ 21:37:51
URL: http://doyouwannaknow.blogg.se/
Postat av: Canyos husse

Det är RÄTT!!! Ge dom där varg jävlarna vad dom tål... hejja hejja jägarna. Undrar när varg päls mössan kommer ut i butik. Undra hur könsfördelningen är på de vargar som vi ska skjuta av? 50-50?

Hu blev det mer bävern då?

2010-01-09 @ 23:14:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0